070 322 0389
Reserveren

5 leuke dingen om te doen op Scheveningen

5 leuke dingen om te doen op Scheveningen

Scheveningen is de achtertuin van Den Haag. Zij staat bekend om haar boulevard, de pier, de verschillende strandtenten en of course: de zee. Na wat strandhangen en een verfrissende duik in de zee wil je misschien wel wat gaan doen of bekijken. Je kunt langs het strand banjeren en door de duinen weer terugsteken. Of kies een toffe strandtent uit waar je op je gemakje kunt genieten van een hapje en drankje. Weet je waar dit goed kan? Bij Barbarossa. Enjoy! Hierbij 5 leuke dingen om te doen op Scheveningen wanneer je in ‘Skiffa’ bent:

1. Neerstrijken bij een fijne strandtent

We weten allemaal hoe relaxed dit is: met een drankje in je hand én wat chille muziek op de achtergrond, lekker zonnen op een comfortabel strandbed of in een fijne stoel. Strandtenten waar dit kan zijn er genoeg! Over het algemeen geldt: links van de pier is het toeristische deel en rechts is voor de locals (wanneer je naar de zee kijkt). Dus, stap snel door naar links, richting Het Zwarte Pad, en neem plaats bij Barbarossa. Hier word je heerlijk op je wenken bediend. Verwacht goed eten, een fijne sfeer en classy interieur.

 

2. Bungeejumpen of ziplinen

Toe aan een beetje avontuur? Stap met je vrienden in het reuzenrad en geniet samen van het uitzicht. Of voor de thrillseekers: ga bungeejumpen of ziplinen. Bij bungeejumpen ‘val’ je 60 meter naar beneden en bungel je vlak boven de Noordzee. Je kunt zelfs voor een duosprong gaan, samen met een maatje. Daredevils! Bij ziplinen zoef je zo’n 350 meter langs de pier; zó uit de top van de bungee-toren. Je bereikt dan een snelheid van 70 km/u. Het zijn alle 3 unieke ervaringen, die jouw ogen gegarandeerd zullen laten glinsteren.

 

3. Naar SeaLife of Museum Beelden aan Zee

Bij SeaLife leer en zie je veel. De liefde van de verzorgers voor de dieren komt duidelijk naar voren. Nee, het is niet groot, maar voelt daarom ook persoonlijk aan. Je krijgt ook een tour langs de verschillende aquaria. Ga de otters, kleine haaien en de pinguïns spotten! Vlakbij SeaLife ligt Museum Beelden aan Zee. Wist je dat dit het enige Nederlandse museum is dat puur voor beeldhouwkunst is? Zowel buiten als binnen worden verschillende beelden gemaakt uit diverse materialen en hier tentoongesteld. Het museum is ruim opgezet en biedt prachtig zeezicht. 

 

4. Surfen

Heb je al eens op een surfplank gestaan? Of wil je juist je eerste les pakken? In Scheveningen vind je genoeg ervaren instructeurs die jou graag helpen om de beste golven te pakken. Put your wetsuit on! De ideale locatie om het goed te leren is naast het Noorderhavenhoofd. Je kunt een losse les bij 1 van de strandtenten boeken of meteen voor een hele cursus gaan. Wanneer er geen golven zijn kun je ook gaan suppen. Heerlijk relaxed het water over glijden en soms zelfs even gaan zitten. Oh, én dat peddelen is reuze goed voor je armspieren.

5. Mensen kijken

Zowel op de boulevard als op Het Zwarte Pad is het zien en gezien worden. Paraderen maar! Zeker ’s avonds doet iedereen z’n best om er extra mooi uit te zien. Dus, sit back and enjoy the show… De muziek van de verschillende strandtenten draagt ook bij aan het hele spektakel. Bekijk wie er allemaal voorbij loopt. Stelletjes, kinderen, groepjes vrienden, hele gezinnen; alles! Of bewandel zelf de catwalk…

 

Een bezoek aan Scheveningen

Wanneer je in Scheveningen bent, vliegt de tijd voorbij. De strandlucht, de bruisende boulevard én de leuke activiteiten smeken jou om langer te blijven. Wedden dat Barbarossa jouw nieuwe favoriete strandtent gaat worden? Bekijk alvast de menukaart om je te verheugen op de lekkerste gerechte tijdens je ontbijt, lunch of diner. Oh, en wanneer je op een zondag naar Barbarossa gaat, kun je deelnemen aan het buffet van de Breakfast Club. Ook kinderen zijn dan meer dan welkom. Everything is better at the beach!

Zoals je kan lezen zijn dit 5 leuke dingen om te doen op Scheveningen. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen te doen! Kom naar Scheveningen en ervaar het zelf.

Look & feel van Barbarossa

Bekijk Barbarossa’s fotogalerij of leuke Instagram feed om een goede sfeerimpressie te krijgen. Via Instagram word je ook op de hoogte gehouden over speciale acties. Voor Vaderdag, Pasen of de zondagen bijvoorbeeld. Ervaar de goede bediening bij Barbarossa, die echt weet wat gastvrijheid is, en voel je meteen welkom dankzij het comfortabele interieur en de goede sfeer. Hier ga je zeker wel een paar uur goed vertoeven!