070 322 0389
Reserveren

De boulevard van Scheveningen!

Het is de combinatie van het strand, de zee, de Pier, de boulevard en natuurlijk Barbarossa die Scheveningen zo bijzonder maakt. Deze vijf ingrediënten vormen namelijk de basis van een onvergetelijke stranddag. In Scheveningen Bad kunt u de zeelucht opsnuiven, relaxen, sportief bezig zijn, verschillende attracties bezoeken en natuurlijk genieten van een hapje en een drankje bij strandtent Barbarossa. Wie zegt daar nou nee tegen? Het is dan ook niet voor niets dat Scheveningen één van de meest geliefde badplaatsen van ons land is.

De boulevard is voor veel mensen een belangrijke reden om voor Scheveningen te kiezen wanneer zij een dagje naar zee willen. Het is een bijzonder stukje Scheveningen waar van alles te doen en te beleven is. Na de grootschalige reconstructie in 2013 is het alleen maar leuker en mooier geworden, dus het is hoog tijd om de boulevard van Scheveningen eens in de spotlights te zetten.

Al meer dan een eeuw oud

Scheveningen is natuurlijk het meest bekend als badplaats van de gemeente Den Haag, maar toch werd de boulevard niet aangelegd om de rijke toeristen in de 19de eeuw van dienst te zijn. Scheveningen is namelijk van oorsprong een vissersdorp en door de directe ligging aan de zee had het nogal eens van de golven te lijden. Toen in 1894 een heftige storm de helft van de vissersvloot vernielde, straten en pleinen liet overstromen en huizen verwoestte, was de maat vol en begon men met het bouwen van een strandmuur om het dorp voortaan te beschermen.

Deze strandmuur werd door de rijke toeristen die kwamen kuren in het Kurhaus natuurlijk al snel gebruikt om over te flaneren. Er reden immers geen auto’s en men had een prachtig zich op de zee. In de 20ste eeuw groeide de strandmuur hierdoor uit tot de bekende boulevard van Scheveningen.

De vernieuwde boulevard

Na meer dan een eeuw dienst te hebben gedaan als ontmoetingsplaats voor locals, dagjesmensen en toeristen, was de boulevard van Scheveningen wel aan een make-over toe. Deze werd grootschalig aangepakt. Voor de inrichting ervan werd er een ontwerp gemaakt door de Spaanse architect en stedenbouwkundige Manuel de Solà-Morales, waarbij een brede wandelpromenade de absolute blikvanger is.

Ook de oorspronkelijke functie van de boulevard werd bij de reconstructie niet vergeten. De onderliggende dijk werd verstevigd en kan het achterliggende land nu weer jaren beschermen tegen de onstuimige zee. Zo vervult de boulevard van Scheveningen zowel een belangrijke recreatieve functie als een functie als kustbescherming.

Doen op de boulevard van Scheveningen

De reconstructie van de boulevard van Scheveningen werd in 2013 afgerond en de wandelpromenade bruist nu nog meer van het leven. U vindt hier alles voor een perfecte stranddag en wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden graag voor u op een rijtje:

Shoppen op de boulevard

Op de boulevard zelf vindt u tal van winkeltjes waar u terecht kunt voor de leukste producten. Bovendien heeft u vanaf de boulevard ook toegang tot verrassende winkelpromenades met kleine boetiekjes, speciaalzaken en alles wat het winkelen op de Scheveningse boulevard zo leuk maakt.

Leuk voor het gezin

De boulevard van Scheveningen is de perfecte bestemming voor een dagje weg met het hele gezin. Kinderen zijn natuurlijk sowieso dol op het strand en de zee en op de boulevard zelf zitten ook een aantal leuke attracties waar u ieder kind een plezier mee doet. Zo vindt u hier Legoland, Sealife en de Pathé-bioscoop. Wedden dat de kinderen niet meer naar huis willen?

De historische pier

Natuurlijk mag de Pier ook niet ontbreken in het lijstje met bezienswaardigheden van de boulevard. De 300 meter lange Pier is een beleving op zich. Hier geniet u van het fantastische uitzicht op de Noordzee en de kustlijn en regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Kunst en cultuur

Als u over de boulevard van Scheveningen loopt, springen de SprookjesBeelden aan Zee onmiddellijk in het oog. Deze vindt u op het gratis toegankelijke beeldenterras en het bestaat uit meer dan twintig sculpturen die sprookjes uitbeelden. Kinderen (en volwassenen) mogen naar hartenlust op en rond de kunstwerken klauteren.

Overnachten op de boulevard van Scheveningen

Scheveningen is zo leuk, dat u eigenlijk aan een dag niet genoeg hebt. Geen probleem, want op de boulevard vindt u een keur aan goede hotels. Aanraders zijn het Kurhaus en Carlton Beach Hotel om helemaal in stijl van uw strandvakantie te genieten.

Een hapje en een drankje bij Barbarossa

U wilt uw dag op de boulevard van Scheveningen natuurlijk op een fijne manier afsluiten. Daarom gaat u naar Barbarossa, misschien we de leukste strandtent van het land! Bij ons kunt u van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht terecht voor heerlijk eten en drinken. Neem bijvoorbeeld een momentje rust met een heerlijke koffie, lunch met één van onze luxe broodjes of reserveer een tafeltje voor uw diner. Barbarossa staat garant voor gezelligheid en een relaxte atmosfeer.