070 322 0389
Reserveren

Surfen Scheveningen

SURFEN IN SCHEVENINGEN: DE SURFHOTSPOT VAN NEDERLAND

Of u nou nog nooit op een surfplank hebt gestaan of als een echte surfpro al heel wat golven heeft bedwongen, surfen in Scheveningen is altijd een geweldige ervaring. Kenners roemen Scheveningen zelfs als dé surfhotspot van Nederland en het strand biedt u alles wat u zich als surfer maar kunt wensen. Van een grote verscheidenheid aan surfscholen en surfshops tot zelfs een kunstmatig rif dat u altijd de meest optimale omstandigheden biedt om op uw board te kunnen stappen.

 

LEREN SURFEN IN SCHEVENINGEN

Aan het strand van Scheveningen vindt u diverse surfscholen. Leren surfen in Scheveningen is dan ook een echte aanrader. De ongedwongen sfeer maakt dat iedereen zich welkom voelt. Bovendien staan de instructeurs klaar om u te helpen met uw allereerste kennismaking met de surfsport.

Scheveningen is een prima plek om het surfen onder de knie te krijgen. De Noordzee is niet extreem ruig, maar dankzij de ligging is Scheveningen één van de plekken in ons land die relatief veel golven op de kust krijgen. Ook zijn deze golven in vergelijking wat hoger dan die op andere surfspots in Nederland. Kom na het surfen langs bij Barbarossa!

De Noordzee bij Scheveningen biedt niet alleen voldoende uitdaging voor beginnende surfers. Ook ervaren surfers zijn dol op de perfecte surfomstandigheden die de zee hier biedt. Wie al wat langer surft, heeft hier ongetwijfeld wel eens op het board gestaan. Mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn, dan is het natuurlijk erg leuk om hier verandering in te brengen! Zien we u binnenkort surfen bij Scheveningen?

DE VEELZIJDIGHEID VAN DE SURFSPORT

Surfen in Scheveningen is enorm veelzijdig. U kunt hier namelijk golfsurfen, windsurfen én kitesurfen. Het uitgestrekte strand maakt het mogelijk om uw favoriete surfsport te beoefenen. Bovendien zorgt de vaak aanwezige wind ervoor dat u optimaal kunt wind- of kitesurfen.

 • Golfsurfen – U, de golf en uw surfboard: dat is golfsurfen. Hierbij is het belangrijk dat u de bewegingen van de golven goed inschat en op het juiste moment op uw surfboard klimt.
 • Windsurfen – Bij het windsurfen gebruikt u een surfboard met een zeil. Het zeil kan worden gedraaid en gekanteld, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de wind.
 • Kitesurfen – Echte waaghalzen krijgen hun adrenalinekick van kitesurfen. Hierbij wordt u door een stuntvlieger op het surfboard vooruit getrokken over de golven.

SOORTEN SURFBOARDS

Surfen doet u uiteraard op een surfboard, maar wist u dat er verschillende stijlen van surfen zijn? Bij iedere stijl wordt een ander soort surfboard gebruikt:

 • Skimboard – Een kleine surfplank zonder vin die gebruikt wordt in de branding.
 • Shortboard – Een wendbare surfplank, tussen de 1,3 en 2 meter en meestal uitgerust met drie vinnen.
 • Funboard – Een surfplank van een gemiddelde grootte, er zijn verschillende maten en afmetingen mogelijk. Dit is van invloed op de snelheid, wendbaarheid en stabiliteit van het board.
 • Longboard – Een lang board van circa 3 meter lengte. Een longboard is minder wendbaar en wordt gebruikt voor een wat meer technische vorm van surfen.

VEILIG SURFEN IN SCHEVENINGEN

Surfen wordt soms gezien als een gevaarlijke sport, maar als u voldoet aan drie voorwaarden is het geen enkel probleem om ook als beginner op een surfboard te klimmen. Om veilig te kunnen surfen, moet u de volgende drie criteria af kunnen tikken:

 1. Goede zwemvaardigheid – U moet zichzelf goed kunnen redden in het water, zowel onder water als boven water. Enige ervaring met golven en stromingen is mooi meegenomen.
 2. Goed evenwichtsgevoel – U moet uw balans kunnen houden om op het surfboard te blijven staan.
 3. Goede conditie – Uw conditie zal zich snel ontwikkelen als u gaat surfen, maar een basisconditie is wel belangrijk om de zee op te gaan.

SURFEN OP DE NOORDZEE

In Nederland hebben we het geluk dat de Noordzee ‘voor onze deur ligt’. U hoeft dus echt niet naar een tropisch eiland of een surfspot in Zuid-Europa te reizen als u wilt surfen. Nederland – en zeker Scheveningen – heeft de surfer heel wat te bieden!

Waar u echter wel rekening mee moet houden als u gaat surfen in Scheveningen, is dat het weer en de watertemperaturen ook echt Nederlands zijn. Wij raden u daarom aan om altijd een wetsuit aan te trekken. Zeker voor de beginnende surfer kan het al snel ijzig koud worden op een surfboard. U valt waarschijnlijk regelmatig van uw board en moet daarna weer met een nat lijf op uw surfboard klimmen. Een wetsuit dat u warm houdt, is dan wel zo prettig.

Uiteraard zijn er op het strand van Scheveningen voldoende locaties waar u een surfboard en wetsuit kunt huren. Dus ook als u geen eigen uitrusting bezit, kunt u zorgeloos komen surfen in Scheveningen!

DE GOUDEN REGELS VAN SURFEN

Nu snappen wij natuurlijk heel goed dat u nu al zin hebt om te komen surfen in Scheveningen. Een prima idee, want nergens zijn de beach vibes zo goed als op het strand van Scheveningen. Om deze beach vibes zo goed te houden, wordt dan ook op deze surfspot de universele surf etiquette nageleefd:

 • Right of way – De surfer die het dichtst bij de brekende golf is, heeft ‘right of way’: hij of zij heeft het recht om deze golf te pakken en de andere surfers moeten hier plaats voor maken.
 • Don’t drop in – Wanneer een surfer ‘right of way’ heeft, mag een andere surfer niet in zijn of haar lijn dezelfde golf pakken. Dit om blokkades en gevaarlijke botsingen te voorkomen.
 • Paddle rules – Wie naar een golf wilt, moet hier naartoe peddelen. De surfer mag hierbij niet door de line-up peddelen.
 • Don’t ditch your board – Surfers moeten goed op hun surfboard letten. Wie eraf valt of springt, moet er altijd voor zorgen dat deze in de buurt blijft.
 • Don’t snake  – Oftewel: niet voordringen. ‘Snaking’ is dat een surfer stiekem om een ander heen peddelt om hiermee ‘right of way’ te krijgen.
 • Beginners, don’t paddle out to the middle of a packed line-up – Beginners moeten erop letten dat ze ervaren surfers niet in de weg zitten.
 • Respect the beach – Een regel die we eigenlijk niet uit hoeven te leggen, want iedereen houdt toch van het strand? Laat geen rommel achter op het strand van Scheveningen.

VOOR OF NA HET SURFEN IN SCHEVENINGEN: BARBAROSSA!

Barbarossa wordt regelmatig genoemd als dé beachclub van Scheveningen. En niet zonder reden: bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor of na een dagje surfen in Scheveningen. In de directe omgeving van Barbarossa zijn diverse duikscholen gevestigd, zodat het wel heel erg makkelijk en leuk wordt om uw dag te beginnen en/of af te sluiten op één van onze buitenterrassen of in de lichte binnenruimte. Omdat wij van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend zijn, kunt u vrijwel altijd bij ons terecht!

EEN SURFERSONTBIJT BIJ BARBAROSSA

Als u gaat surfen in Scheveningen, kunt u natuurlijk wel een goed ontbijt gebruiken. Daarom schuift u aan bij Barbarossa, want bij ons kunt u al vroeg genieten van een lekker en gezond ontbijt. Van croissantjes met verse jus d’orange tot Griekse yoghurt met fruit of muesli. En kunt u wel een echt stevig ontbijt gebruiken voordat u op uw surfboard stapt? Dan raden wij u één van onze eitjes aan.

Bekijk onze ontbijtkaart.

Op zondagochtend kunt u bij ons terecht voor de Barbarossa Breakfast Club. Een aanrader als u uw surfdag op een gezellige en smakelijke manier wilt starten! Hierbij geniet u tussen 10.00 uur en 12.00 uur van een uitgebreid ontbijtbuffet, zodat u daarna nog ruim de tijd hebt om de golven te bedwingen met uw surfboard.

SURFEN ALS BEDRIJFSUITJE

Barbarossa is een geweldige locatie voor al uw bedrijfsevenementen. Wij bieden u een prachtige vergaderlocatie en uiteraard kunt u deze dag verder aankleden met een smakelijke lunch, een gezellige borrel of een geheel verzorgd diner. Geef ons uw wensen door en wij maken het voor u mogelijk.

En wat dacht u ervan om uw zakelijke bijeenkomst te combineren met een fysieke uitdaging? Surfen in Scheveningen is een geweldige manier om uw medewerkers geconcentreerd te houden en te laten presteren. Tegelijkertijd zorgt u voor een onvergetelijke ervaring en zal de geleverde inspanning tot een echt gevoel van voldoening leiden. Perfect voor een geslaagde dag waarop zaken doen met ontspanning wordt gecombineerd.

Ook uw bedrijfsbijeenkomst organiseren bij Barbarossa? Neem contact op!